Neverne-Bebe.com forum

<< Nazad na Neverne-Bebe.com

FAQ

Problemi prilikom prijave i registracije

Podešavanja korisnika

Problemi prilikom pisanja

Formatiranje i tipovi tema

Korisnički nivoi i grupe

Privatne poruke

O phpBB 2

Problemi prilikom prijave i registracije

Zašto ne mogu da se prijavim?

Da li ste se registrovali? Morate se registrovati ukoliko želite da se prijavite. Da li imate zabranu pristupa boardu (ako jeste biće prikazana poruka)? Ako je to u pitanju, trebalo bi da kontaktirate webmastera ili administratora i saznate žašto je tako. Ako ste registrovani i nemate zabranu i još uvek ne možete da se prijavite onda ponovo proverite vaše korisničko ime i šifru. Obično je ovo problem, a ako nije onda kontaktirajte administratora jer možda nešto nije u redu sa boardom.
Nazad na vrh

Zašto uopšte moram da se registrujem?

Ne morate takođe, na administratoru boarda je da odluči da li možete slati poruke ako niste registrovani. U svakom slučaju registracija vam omogućuje pristu dodatnim mogućnostima koje nisu dostupne gostima kao što su biranje avatar slika, privatne poruke, slanje emaila drugim korisnicima, priključivanje grupama itd. Potrebno je svega nekoliko minuta za registraciju pa vam preporučujemo da se registrujete.
Nazad na vrh

Zašto se odjavljujem automatski?

Ako ne uključite Prijavi me automatski kada se prijavljujete board će vas pamtiti kao prijavljenog svo prisutno vreme. Ovo sprečava da se neko drugi prijavi kao vi. Da biste ostali prijavljeni štiklirajte kutijicu prilikom prijavljivanja, mada ovo ne preporučujemo ako boardu pristupate sa deljenog kompjutera, npr. biblioteke, internet cafea, fakulteta itd.
Nazad na vrh

Kako da sprečim da se moje ime ne pojavljuje na listi korisnika koji su trenutno na forumu?

U vašem profilu ćete naći opciju Sakrij moj onlajn status, ako ovo promenite na Uključeno bićete vidljivi samo administrators ili sami sebi. Bićete brojani kao skriveni korisnik.
Nazad na vrh

Izgubio sam šifru!

Ne paničite! Iako vaša šifra ne može biti vraćena, ona može biti resetovana. Da biste ovo uradili idite na stranicu za prijavu i kliknite na Zaboravio sam šifru, pratite instrukcije i brzo ćete ponovo biti u mogućnosti da se prijavite
Nazad na vrh

Registrovao sam se ali ne mogu da se prijavim!

Prvo proverite da li ste uneli tačno korisničko ime i šifru. Ako je to u redu onda je moguća jedna od ove dve greške. Ako je COPPA podrška uključena i kliknuli ste na Mlađi-a sam od 13 godina prilikom registracije onda ćete morati da pratite uputstva koja ste dobili. Ukoliko i ovo ne pomogne proverite da li vaš nalog treba reaktivirati? Neki boardi će zahtevati da ponovo budete registrovani, ili sami ili od strane administratora pre nego [to budete u mogućnosti da se prijavite. Kada se registrujete biće vam rečeno da li trebate da reaktivirate nalog. Ako vam je poslat email onda pratite instrukcije, a ako niste proverite da li je tačan vaš email? Jedan razlog za aktivacijom je da bi se smanjila mogućnost da korisnici koji varaju anonimno vređaju board. Ako ste sigurni da je email adresa koju ste koristili tačna onda kontaktirajte administratora.
Nazad na vrh

Ranije sam se registrovao ali više ne mogu da se prijavim?!

Najčešći razlozo za ovo su; uneli ste pogrešno korisničko ime ili šifru (proverite u mailu koji vam je poslat prilikom registracije) ili je administrator obrisao vaš nalog iz nekog razloga. Ako je ovo drugo razlog onda možda niste pisali ništa? Često boardi periodično brišu korisnike koji ne pišu da bi smanjili veličinu baze. Probajte da se ponovo registrujete i uključite u diskusije.
Nazad na vrh

Podešavanja korisnika

Kako da promenim moja podešavanja?

Sva vaša podešavanja (ako ste registrovani) su sačuvana u bazi. Da biste im pristupili kliknite na Profil link (obično je pri vrhu stranice ali možda to nije slučaj). To će vam omogućiti da promenite podešavanja
Nazad na vrh

Vreme je pogrešno!

Vreme je obično tačno, u svakom slučaju ono što vidite je vreme prikazano u vremenskoj zoni različitoj od vaše. U tom slučaju trebalo bi da promenite vaša podešavanja za vremensku zonu da bi se poklopila sa megtom gde se vi nalazite, npr. London, Pariz, Njujork, Sidnej, itd. Znajte da promena vremenske zone, kao i mnoga druga podešavanja mogu promeniti samo registrovani korisnici. Ako niste registrovani sada je dobro vreme da to i učinite!
Nazad na vrh

Promenio sam svoju vremensku zonu i sat je još uvek netačan!

Ukoliko ste sigurni da ste tačno podesili vremensku zonu i vreme je još uvek pogrešno najverovatnije je problem u pomeranju vremena (ili letnje vreme kako je to poznato u UK i drugim mestima). Board nije dizajniran da razlikuje promene između standardnog i pomerenog vremena pa će u letnjim mesecima vreme biti za sat vremena različito od stvarnog lokalnog vremena.
Nazad na vrh

Moj jezik nije na listi!

Najčešći razlog ovome su ili administrator nije instalirao vač jezik ili neko još uvek nije preveo ovaj board na vaš jezik. Pitajte administratora da li može da instalira jezički paket koji vam je potreban, a ako ne postoji osećajte se slobodnim da napravite prevod. Više informacija možete pronaći na sajtu phpBB grupe (pogledajte link pri dnu stranica)
Nazad na vrh

Kako da prikažem sliku pored mog korisničkog imena?

Mogu postojati dve slike ispod korisničkog imena kada pregledate poruke. Prva slika je asocijacija na tvoju poziciju i izgleda kao skup zvezdica ili kvadratića koji pokazuju kojiko ste poruka napisali na forumu. Ispod ove može biti veća slika poznatija kao avatar, ona je generalno unikatna ili lična za svakog korisnika. Na administratoru je da omogući avatare i oni imaju izbor na koji način će avatars biti dostupni. Ukoliko niste u mogućnosti da koristite avatare onda je to odluka administratora, trebalo bi da ih upitate za razlog tome (sirurni smo da će biti dobar!)
Nazad na vrh

Kako menjam svoju poziciju?

Generalno ne možete direktno menjati naziv bilo koje pozicije (pozicije se pojavljuju ispod korisničkog imena u temama i u vašem profilu u zavisnosti od stila). Mnogi boardi koriste pozicije da prikažu broj poruka koje ste napisali i da bi identifikovali određene korisnike, npr. urednici i administratori mogu imati specijalne pozicije. Molimo vas da ne zloupotrebljavate board pišući nepotrepštine samo da bi povećali svoju poziciju, verovatno će vam urednik ili administrator jednostavno smanjiti rank.
Nazad na vrh

Kada kliknem na email link za korisnika traži se da se prijavim?

Žao nam je ali samo registrovani korisnici mogu slati email drugima putem ugrađene email forme (ako administrator omogući ovu opciju). Ovo je da bi se sprečila zlonamerna upotreba email-a od strane anonimnih korisnika.
Nazad na vrh

Problemi prilikom pisanja

Kako da napišem poruku na forumu?

Jednostavno, kliknite na relevantno dugme na bilo kojem ekranu foruma ili teme. Možda ćete morati da se registrujete pre nego što ćete biti u mogućnosti da šaljete poruke, mogućnosti koje su vam dostupne su izlistane na dnu ekrana foruma i tema (to su Možete pisati nove teme, Možete glasati, itd.)
Nazad na vrh

Kako da izmenim ili izbrišem poruku?

Ukoliko niste urednik ili moderator možete samo menjati i brisati sopstvene poruke. Možete izmrniti poruku (ponekad za samo određeno vreme posle pisanja) tako što ćete kliknuti na izmeni dugme za relevantnu poruku. Ako je neko već odgovorio na poruku primetićete mali tekst ispod poruke kada se vratite na teme, ovo pokazuje broj koliko puta ste menjali poruku. Ovo će se pojaviti samo ako niko nije odgovorio, i takođe se neće pojaviti ako urednici ili administratori izmene poruku (trebalo bi da ostave poruku šta su menjali i zašto). Znajte i to da obični korisnici ne mogu brisati poruke kada neko na njih odgovori.
Nazad na vrh

Kako da dodam potpis mojoj poruci?

Da biste dodali potpis prvo ga morate napraviti, ovo ćete uratiti putem vašeg profila. Kada ga napravite možete štiklirati Dodaj potpis kutijicu na formi da bi dodali potpis. Možete takođe standardno dodati potpis svim vašim porukama uključivanjem relevantnog radio dugmeta u vašem profilu (još uvek možete sprečiti dodavanje potpisa pojedinačnim porukama tako čto ćete odčekirati kutijicu na formi)
Nazad na vrh

Kako da napravim glasanje?

Pravljenje glasanja je lako, kada šaljete novu poruku (ili editujete prvu poruku u temi, ako imate dozvolu) videćete Dodaj glasanje formu ispod glavne forme za poruke (ako je ne vidite onda verovatno nemate prava da napravite glasanje). Trebate da unesete naslov glasanja a onda i najmanje dve opcije (da biste dodali opcije upišite ime pitanja i kliknite na Dodaj opciju dugme. Takođe možete podesiti vremenski limit za glasanje, 0 je beskonačno glasanje. Postoji limit broja opcija koje određuje administrator
Nazad na vrh

Kako da izmenim ili izbrišem glasanje?

Kao sa porukama, glasanje može biti izmenjeno od onoga ko je napravio glasanje, urednika ili administratora boarda. Da biste izmenili glasanje kliknite na prvu poruku u temi (ona uvek ima pridruženo glasanje). Ako niko nije glasao onda korisnici mogu izbrisati glasanje ili menjati bilo koju opciju glasanja, ali ako su korisnici već glasali samo urednici ili administratori mogu mogu izmeniti ili brisati glasanje. Ovo sprečava nameštanje glasanja menjanjem opcija na pola glasanja
Nazad na vrh

Zašto ne mogu pristupiti forumu?

Neki forumi mogu biti ograničeni za određene korisnike ili grupe. Da biste pregledali, čitali, pisali itd. trebaće vam posebna dozvola, samo urednik i administrator mogu garantovati ovakav pristup, trebalo bi da ih kontaktirate.
Nazad na vrh

Zašto ne mogu da glasam?

Samo registrovani korisnici mogu glasati. Ako ste registrovani i još uvek ne možete glasati onda verovatno nemate adekvatna prava pristupa.
Nazad na vrh

Formatiranje i tipovi tema

Šta je BBKod?

BBKod je specijalna implementacija HTML-a, a da li možete da ga koristite zavisi od administratora (možete ga takođe isključiti na formi za slanje). BBKode je sličan stilovima u HTML-u, tagovi su ubačeni između vitičastih zagrada [ i ] pre nego < i > i nude veću kontrolu koko i šta se prikazuje. Za više informacija o BBKodu pogledajte uputstvo kome možete pristupiti sa strane za pisanje.
Nazad na vrh

Da li mogu da koristim HTML?

To zavisi od toga da li vam to administrator dozvoljava, imaju potpunu kontrolu nad njim. Ako vam je dozvoljeno da ga koristite videćete da samo neki tagovi rade. Ovo je mera bezbednosti da bi sprečila ljude da uznemiravaju board koristeći tagove koji mogu poremetiti izgled ili prouzrokovati probleme. Ako je HTML uključen možete ga isključiti na formi za pisanje.
Nazad na vrh

Šta su smajliji?

Smajliji ili emotivne ikonice su male sličice koje se koriste da bi iskazali osećanja koristeći kratak kod, npr. :) znači srećan, :( znači tužan. Kompletnu listu smajlija možete videti na formi sa slanje poruke. Pokušajte da ne preterujete sa smajlijima, mogu vrlo lako prouzrokovati da poruka postane nečitljiva i urednik može odlučiti da ih izmeni ili izbriše sve poruke zajedno
Nazad na vrh

Mogu li slati slike?

Slike možete zaista prikazati u vašim porukama. Ipak trenutno nema mogućnosti da pošaljete sliku direktno na board. Morate linkovati sliku koja postoji na javno dostupno web serveru, npr. http://www.some-unknown-place.net/my-picture.gif. Ne možete linkovati slike koje se nalaze na vašem PC-u (osim ako nije javno dostupan server) niti slike koje se nalaze iza authentifikacionih mehanizama, npr. hotmail ili yahoo sandučići, šifrom zaštićeni sajtovi, itd. Da biste prikazali sliku koridtite ili BBKod [img] tag ili odgovarajući HTML (ako je dozvoljeno).
Nazad na vrh

Šta su obaveštenja?

Obaveštenja često sadrže važnu informaciju i trebalo bi da ih što pre pročitate. Obaveštenja se pojavljuju na vrhu svake strane u forumu na kome su postavljene. Da li možete ili ne možete da šaljete obaveštenja zavisi od dozvola koje su podešene od strane administratora.
Nazad na vrh

Šta su lepljive teme?

Lepljive teme se prikazuju ispod obaveštenja u pregledu foruma i samo na prvoj stranici. Obično su prilično važne pa bi trebalo da ih pročitate što pre. Kao i sa obaveštenjima board administrator odlučuje o dozvolama koje su potrebne da biste poslali lepljive teme u svakom forumu.
Nazad na vrh

Šta su zaključane teme?

Zaključane teme su postavljene na ovaj način bilo od urednika ili administratora. Ne možete odgovarati na zaključane teme i bilo koje glasanje koje sadrži je automatski završeno. Teme mogu biti zaključane iz mnogo razloga.
Nazad na vrh

Korisnički nivoi i grupe

Šta su administratori?

Administratori su ljudi kojima su dodeljeni najviši nivoi kontrole za ceo board. Ovi ljudi mogu da kontrolišu saki delić i sve operacije boarda koje uključuju postavljanje dozvola, zabranjivanje pristupa korisnicima, pravljenje korisničkih grupa ili urednika, itd. Takođe imaju kompletne mogućnosti uređivanja u svim forumima.
Nazad na vrh

Šta su urednici?

Urednici su pojedinci (ili grupa pojedinaca) čiji je posao da prate rad foruma iz dana u dan. Imaju dozvole da menjaju ili brišu poruke i zaključavaju ili oktljučavaju, pomeraju, brišu i dele teme u forumima koje uređuju. Uopšte urednici su tu da spreče ljude da odlutaju sa teme ili šalju uvredljiv ili neprikladan materijal.
Nazad na vrh

Šta su korisničke grupe?

Korisničke grupe su načim putem koga administratori mogu da grupišu korisnike. Svaki korisnik može pripadati u više grupa (za razliku od većine drugih boarda) i svakoj grupi mogu biti dodeljena individualna prava pristupa. Ovo olakšava administratorima da podese više korisnika kao urednike foruma, ili da im daju pristup privatnom forumu itd.
Nazad na vrh

Kako da se pridružim korisničkoj grupi?

Da biste se pridružili korisničkoj grupi kliknite na link Korisničke grupe u zaglavlju stranice (zavisi od dizajna podloge), i tada možete videti sve korisničke grupe. Nisu sve grupe otvorenog pristupa, neke su zatvorene i neke mogu čak imati skrivene članove. Ako je board otvren onda možete zahtevati da se priključite grupi klikom na odgovarajuće dugme. Urednik grupe će morati da vam odobri vaš zahtev, mogu vas pitati i zašto želite da se priključite. Molimo vas da ne uznemiravate urednike ukoliko vaš zahtev ne bude odobren, sigurno da za to imaju razloga.
Nazad na vrh

Kako da postanem urednik korisničke grupe?

Korisničke grupe su prvobitno napravljene od administratora boarda, i takođe imaju dodeljenog urednika. Ako ste zainteresovani za stvaranje korisničke grupe onda prvo trebata da kontaktirate administratora, probajte da mu pošaljete privatnu poruku.
Nazad na vrh

Privatne poruke

Ne mogu da šaljem privatne poruke!

Za ovo postoji tri razloga; niste registrovani i/ili niste prijavljeni, administrator je isključio privatne poruke za ceo board ili vas je sprečio da šaljete poruke. Ako je ovo poslednje u pitanju, trebali biste da pitate administratora zašto je tako.
Nazad na vrh

Uporno dobijam neželjene privatne poruke!

U buduće ćemo dodati listu ignorisanja za privatne poruke. Za sada ako i dalje dobijate neželjene privatne poruke od nekog obavestite administratora, oni imaju mogućnost da spreče korisnika da uopšte šalje privatne poruke.
Nazad na vrh

Dobio sam spam ili uvredljiv materijal od nekog sa ovog boarda!

Žao nam je što to čujemo. email forma ovog boarda ima mere bezbednosti da pokuša i prati korisnike koji šalju takve poruke. Trebalo bi da pošaljete email administratoru sa punom kopijom email-a kojeg ste dobili, vrlo je važno da mail pošaljete sa zaglavljem (ovde se nalaze detalji o korisniku koji je poslao email). Onda oni mogu stupiti u akciju.
Nazad na vrh

O phpBB 2

Ko je napisao ovaj bilten board?

Ovaj softver (u svojoj nemodifikovanoj formi) je proizveden, pušten i ima kopirajt phpBB Grupe. Dostupan je pod GNU General Public Licence i može se slobodno distribuirati, pogledajte link za više detalja
Nazad na vrh

Zašto nije dostupna mogućnost X-a?

Ovaj softver je napisan i licenciran kroz phpBB Grupu. Ako verujete da bi ova mogućnost trebala biti dodata onda vas molimo da posetite phpbb.com web sajt i pogledate šta phpBB Grupa ima da kaže. Molimo vas da ne šaljete zahteve za mogućnostima na board na phpbb.com, Grupa koristi izvore znanja za prihvatanje novih mogućnosti. Molimo vas da progitate kroz forume i pogledate šta, i koliko, naša pozicija je možda već za tu mogućnost i onda pratite procedutu da biste došli dotle.
Nazad na vrh

Zašto da vas kontaktiram o uvredljivom materijalu i/ili legalnim stvarima pripisanim ovom boardu?

Trebalo bi da kontaktirate administratora ovog boarda. Ukoliko neznate ko je on, trebalo bi da prvo kontaktirate jednog od urednika foruma i pitate ga kome da se obratite. Ako još uvek nema odgovora trebalo bi da kontaktirate vlasnika domena (uradite pretragu ko je) ili, ako je board na besplatnom serveru (npr. yahoo, free.fr, f2s.com, itd.), menadžera ili odeljenje za uvrede tog servisa. Znajte da phpBB Grupa apsolutno nema kontrolu i ne može na bilo koji način da sazna kako, gde ili ko koristi ovaj board. Apsolutno je besmisleno kontaktirati phpBB Grupu i povezati je sa bilo kojim legalnim (stati i prestati, obavezan, klevetnički komentar, itd.) činjenicama koje nisu direktno povezane sa phpbb.com web sajtom ili softwerom phpBB-a. Ako pošaljete email phpBB Grupi o bilo kom trećerazrednom korišćenju ovog softvera onda bi trebalo da očekujete sažet odgovor ili nikakav odgovor uopšte.
Nazad na vrh
Skoči na:  
eXTReMe Tracker