Neverne-Bebe.com forum » Muzički kutak » Toto
Strana 1 od 3
Idi na stranu 1, 2, 3 Sledeci
| Smatrate li N' Bebe za "srpski Toto" | |||
|---|---|---|---|
| da: | ![]() |
7 | 29% |
| ne: | ![]() |
17 | 70% |
| Ukupno Glasova : 24 | |||
| Autor | Poruka |
|---|---|
piggorNapredna Beba
Pridružio: 20 Jul 2006 Poruke: 355 Lokacija: Rock City - Obren City Poslao: Ned Avg 12, 2007 3:24 pm |
Neka ova tema bude o grupi Toto, clanovima grupe, albumima, omiljenim i manje omiljenim pesmama, koncertima... Ali mozete se dotaci i njihovog uticaja na N' Bebe, jer mnogi su ih nazivali "srpski Toto" (mozda i onaj koncert od prosle godine ima neko simbolicko znacenje, a da ne govorim o gostovanju Sajmona Filipsa na poslednjem albumu Beba).
|
tweetySuper Beba
Pridružio: 26 Apr 2007 Poruke: 785 Lokacija: Jagodina-Kragujevac Poslao: Ned Avg 12, 2007 4:12 pm |
Toto je mnogo dobar bend!ne smatram bebe srpskim totoom ali nije mala stvar eto sto su im bili predgrupa!Album iskreno nisam cula ali planiram....... |
bubnjarNapredna Beba
Pridružio: 05 Sep 2006 Poruke: 437 Lokacija: Lazarevac Poslao: Ned Avg 12, 2007 6:37 pm |
Hm, Toto... Odlichna tema. BAsh me zanima koliko ljudi sa ovog foruma prati rad ovog benda..
|
vavladaSuper Beba
Pridružio: 09 Avg 2006 Poruke: 500 Lokacija: Valjevo Poslao: Ned Avg 12, 2007 7:26 pm |
Pa, mislim da ima pomalo i Floyda, i Toto-a, i ko zna cega josh |
piggorNapredna Beba
Pridružio: 20 Jul 2006 Poruke: 355 Lokacija: Rock City - Obren City Poslao: Ned Avg 12, 2007 7:35 pm |
@bubnjar: Hvala puno za odgovor, voleo bih da tema nastavi ovako da se razvija. Tek sad shvatih da je ceo "Kingdom of desire" otpevao Lukater |
bubnjarNapredna Beba
Pridružio: 05 Sep 2006 Poruke: 437 Lokacija: Lazarevac Poslao: Ned Avg 12, 2007 7:56 pm |
Ako volish Lukatherov glas poslusaj i neke od pesama sa ostalih albuma kao npr Angela, Georgy Porgy, If it's the last night, I won't hold you back, How does it feel, I'll be over you, I will remember (obavezno, najgenijalnija) kao i ceo album Tambu ('95)...
|
MikePortnoy034Super Beba
Pridružio: 22 Nov 2006 Poruke: 1136 Lokacija: Topola - Beograd Poslao: Ned Avg 12, 2007 8:57 pm |
Evo meni bas sad na TV ide koncert iz Amsterdama i razvaljuje!!! A sto se tice da li su Bebe srpski Toto? Hm, pa mislim da ipak nisu. I da kazem da obozavam da vidim Randju kako svira "MM Luke-a" jer ma koliko ta prica o Signature serijama stoji ipak je to Music Man!!! The one and only! |
SrdjanSuper Beba
Pridružio: 19 Jul 2006 Poruke: 2497 Lokacija: Beograd Poslao: Ned Avg 12, 2007 9:36 pm |
Albumom ,,Sevent one,,, 1988 po meni se zavrsava najzaltniji period benda. posle toga se iz albuma u album oseca blagi pad kreativnosti i ideja. Svi ti albumi su odlicni ali opet tu nedostaje ono nesto sto su imali prvih sedam. Pogotovo nakon gubitka Jeff Porcara. Mislim da je Milan o tome pricao svojevremeno, da je nakon Porcarove smrti nestala TOTO magija. Da je Porcaro bio glavna karika u bendu.Simon Philips je odlican bubnjar ali TOTO vise nisu to sto su bili nekad. Ne u svirackom smislu su i dalje neprevazidjeni ali sada su nekako...ne znam ni sam kako to da opisem. Kao da svako u bendu jedva ceka da isolira svoj deo.
|
bubnjarNapredna Beba
Pridružio: 05 Sep 2006 Poruke: 437 Lokacija: Lazarevac Poslao: Sre Avg 15, 2007 9:05 pm |
Srdjan ::Albumom ,,Sevent one,,, 1988 po meni se zavrsava najzaltniji period benda. posle toga se iz albuma u album oseca blagi pad kreativnosti i ideja. Svi ti albumi su odlicni ali opet tu nedostaje ono nesto sto su imali prvih sedam. Pogotovo nakon gubitka Jeff Porcara. Mislim da je Milan o tome pricao svojevremeno, da je nakon Porcarove smrti nestala TOTO magija. Da je Porcaro bio glavna karika u bendu.Simon Philips je odlican bubnjar ali TOTO vise nisu to sto su bili nekad. Ne u svirackom smislu su i dalje neprevazidjeni ali sada su nekako...ne znam ni sam kako to da opisem. Kao da svako u bendu jedva ceka da isolira svoj deo.
Svi albumi su mi dragi ali ako treba da izaberem, favoriti su mi Hydra 1979 i Seventh one 1988. Po meni najbolji vokal je Fredrisken koji je nazalost snimio samo jedan album ,,Isolation,, 1984 i i dan danas mi nije jasno zasto su prekinuli saradnju sa njim. Svaki album Toto-a, i "pre" i "sad", je imao neku posebnu, drugaciju energiju. Poslednji album koji je Jeff odsvirao bio je Kingdom of Desire. I u njemu se oseca razlika u odnosu na prethodne albume, Toto je vec krenuo ka savremenizaciji zvuka. Porcaro je bio karakteristika benda. Posle njegove smrti trazili su bubnjara koji nece kopirati Porcaro-a vec ce dati svoj doprinos, dati pecat bendu. Mislim da je dolaskom Phillips-a produzena era "Toto". Bolju zamenu Lukather i Paich nisu mogli da nadju. Uopste se ne slazem sa tobom da im je u daljem radu nedostajala kreativnost. To nikako. Poslusaj poslednji album. A i to da svako jedva ceka da isolira svoj deo je potpuna neistina. To je Toto. Pre bih rekao da pojednini clanovi NBeba imaju potrebu za soliranjem (znate na koga mislim _________________ cool |
makirNova Beba Pridružio: 17 Avg 2007 Poruke: 1 Lokacija: Karaburma,Beograd Poslao: Pet Avg 17, 2007 2:38 am |
Slazem se sa "Bubnjarem", svaki Totov album je zracio nekom novom energijom i vecim iskustvom koji su "stalni clanovi benda" upijali svirajuci sa najpoznatijim muzicarima sveta, Michael Jackson,Michael McDonald,Joe Cocker,Donna Summer... itd.
|
bubnjarNapredna Beba
Pridružio: 05 Sep 2006 Poruke: 437 Lokacija: Lazarevac Poslao: Sub Avg 18, 2007 4:36 am |
makir ::Toto je moj omiljen bend jer po mom misljenju moze da se prilagodi skoro svim pravcima u muzici,sto i dokazuje da su u studiju i na sceni prisutni jos od 1977(ako se nevaram)!!!!!
Chinjenica je da su spojili nekoliko razlichitih muzichkih pravaca! _________________ cool |
KEVIN MOORENapredna Beba
Pridružio: 19 Sep 2006 Poruke: 386 Lokacija: Beograd Poslao: Sub Avg 18, 2007 10:40 pm |
Mushanga, Endless, Only the children, Stop loving you, pesme koje svako treba da preslusa.
|
bubnjarNapredna Beba
Pridružio: 05 Sep 2006 Poruke: 437 Lokacija: Lazarevac Poslao: Ned Avg 19, 2007 1:53 am |
KEVIN MOORE ::Mushanga, Endless, Only the children, Stop loving you, pesme koje svako treba da preslusa. Obratite paznju na uvod za pesmu Only the children - Amadeus band je isti maznuo za jednu svoju pesmu sa zadnjeg albuma, mislim da se zove Seti se. _________________ cool |
KEVIN MOORENapredna Beba
Pridružio: 19 Sep 2006 Poruke: 386 Lokacija: Beograd Poslao: Ned Avg 19, 2007 12:55 pm |
Znam naravno, svrati na neku svirku kad bude EON svirao da cujes kako nam zvuci Only the children |
abelaZASLUŽAN ČLAN
Pridružio: 15 Feb 2007 Poruke: 4737 Lokacija: Sarajevo Poslao: Sre Dec 05, 2007 7:21 pm |
Tema prebacena! |
bubnjarNapredna Beba
Pridružio: 05 Sep 2006 Poruke: 437 Lokacija: Lazarevac Poslao: Sre Jun 11, 2008 2:53 am |
I kako @piggor rece na pocetku teme - neka ovo bude tema o grupi Toto...
|
unfaithful babeZASLUŽAN ČLAN
Pridružio: 28 Jun 2007 Poruke: 1378 Lokacija: Kanada Poslao: Sre Jun 11, 2008 11:30 pm |
Ne mogu da vjerujem... |
Boka_NBSuper Beba
Pridružio: 30 Apr 2008 Poruke: 560 Lokacija: Panchevo Poslao: Sre Jun 11, 2008 11:48 pm |
Bas mi je zao zbog ove informacije, sve u svemu covek je lepo obrazlozio zast ne moze da se nastavi tako da to postujem...ali mi je jako zao zbog ovoga |
MikePortnoy034Super Beba
Pridružio: 22 Nov 2006 Poruke: 1136 Lokacija: Topola - Beograd Poslao: Čet Jun 12, 2008 12:09 am |
Stvarno tuzna vest za ljubitelje ovog benda (u koje spadam i ja). Mozda je jedina sreca u nesreci to sto su se eto raspali u trenutku najvece slave, jer priznacete mnogo starih bendova ne zna ono sto se kaze "kad je dosta" i pocinju da snimaju svakave gluposti i unistavaju postepeno ono ime koje su godinama gradili! Eto mozda je to jedina uteha u celoj prici. Zatvorena je prica sa fenomenalnim albumom "Falling In Between" i eto imali smo ih prilike gledati uzivo. |
bubnjarNapredna Beba
Pridružio: 05 Sep 2006 Poruke: 437 Lokacija: Lazarevac Poslao: Čet Jun 12, 2008 2:02 am |
Poslednji dvd Falling in between Live 2007 je fenomenalan. Drago mi je da su jednim takvim lajvom zatvorili diskografiju.
|
|
|