Girl Interrupted
ZASLUŽAN ČLAN

Pridružio: 05 Dec 2007
Poslao: Pet Sep 05, 2008 1:38 am
|
Uh... Pitate se sada svi, verovatno, gde ovo iskopa covece?
Da li Tvoja secanja sezu toliko daleko da mozes iz sadasnje perspektive da pises o necemu sto se desilo pre 13. godina?
Pitate se vi svasta, verovatno!
Ali, cudna biljka je Vlajko.
Mala digresija - cesto su neke memorijske igre ( bolje receno - secanja ) predmet nasih razgovora. I da se malo pohvalim - uzivam u fascinaciji mojih kompanjona kada im slozim pricu kao da se juce desila. Potvrdjeno! I proverljivo.
Ovo cisto da ne sumnjate u verodostojnost ove nove ( stare )... Htedoh da izbegnem rec price, ali ne smislih nista bolje.
Tadasnja postava - Billy King - vokal, Dule Subarevic - bubanj, Milan, Randja i ja...
Period obrada... Imali smo snimljen samo prvi album, nije cak bio ni u formi CD-a, samo kaseta i cuveni LP.
Ali, iako medijski nepropracen i satanizovan od strane tadasnjih TV ( nazovi ) muzickih urednika, imao je fantasticnu prodju u narodu. Imali smo i dva spota ,, Veliki je Bog ,, i ,, 1000 godina ,, ... Medju ljudima je kruzila prica da se pojavila prva srpska super grupa. Kada se toga setim moram da priznam - prijalo nam je to. Ali, mislim da je bilo i zasluzeno, mnogo smo vezbali i, cini mi se, od pocetka opravdavali taj status. Pomenute pesme plus obrada ,, Daira ,, bile su magnet za, tadasnju, malobrojnu rok publiku. Kazem malobrojnu jer je to bilo neko cudno doba.
Ali da ne skrecem vise sa teme, idemo direktno tamo, na mesto desavanja.
Nas prvi moto skup.
Velika Plana - Radovanjski lug. Necu objasnjavati istorijsku vaznost ovog mesta - ko ne zna, neka nauci. Vredelo bi.
U to vreme, 1995. godina je u pitanju, ti moto skupovi nisu bili toliko cesti niti su se odrzavali skoro svakog vikenda, kao danas.
Planjanski skup bio je jedan od najcenjenijih i najvecih.
Zvali su nas Unuce i ekipa koja je to, zaista, sjajno organizovala.
Sa sadasnjeg aspekta, besprekorno.
Mozda jos i ovo da dodam - iako je cika Dragan poceo da nas vozi od aprila te godine, na ovu smo dosli sa izvesnim Slobom i nekim kombijem koji je sve samo ne to!!!
Nas cuveni cale tada je verovatno imao neki posao sa CBS News-om ( devize, u to vreme - zivot ), non stop je isao u Bosnu sa njima.
Razumljivi i opradano, a - iskreno - poznavali smo se tek par meseci.
I.... Dolazimo mi tamo, haos i ludilo...
Motori, satori, rostilji, drvene klupe i stolovi prepuni piva, negde u daljini kazani - krcka se cuveni bajkerski pasulj sa kobasicom...
Ne zamerite - ali nama je to bilo nesto novo, ti likovi, ta atmosfera... Naravno, kasnije bih o tome mogao i roman da napisem, ali - ovo je nas prvi susret i prvo iskustvo sa tom pricom.
Vidimo tu neverovatne face, iako goriva nije bilo ni za lek ( period najstrasnijih sankcija ) motori se turiraju samo tako.
I tada smo imali roudije. Bitno je to napomenuti, bar meni. Iako su zarade bile ne skromne, rekao bih - mizerne, zeleli smo da postavimo stvari na pravo mesto.
Legendarni ( i sada prisutni ) Raja lav i, tadasnji, Srdjan Duzdevic namestise opremu.
Tonska, ozvucenje sasvim korektno...
Ponavljam, period obrada... Btw, bajkeri najvise vole taj stari hard rock.
Deep Purple - ,, Hush,, i Pink Floyd - ,, The Wall ,, ... Mislim da smo im pomerili logiku, a jos uvek govorim o tonskoj probi!
Pocinje koncert, bolje receno istinsko ludilo.
Svira neka predgrupa. Iskreno, mlake reakcije, mada su se decaci trudili.
I onda, izlazi na scenu ( na zalost, sada pokojni ) Dusan Prelevic - Prele i u pratnji ne bas reprezentativnog benda izvodi svoj polusatni nastup gde je meni u secanju ostalo fantasticno izvodjenje pesme ,, Let the sunshine ,, iz legendarnog mjuzikla Kosa.
Na kraju i Neverne Bebe...
Kunem vam se, a mislim da sam ovaj koncert negde zbog toga i izabrao, ne mogu zaboraviti reakciju publike posle izvodjenja prve pesme. To je bilo nestvarno.
Pitate se sada - pa koja je to pesma?
Ok, nema misterije, Lynard Skynard - ,, Sweet home Alabama ,,...
A onda ,, Daire ,, , kao druga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nase - ,, Veliki je Bog,, , ,, 1000 godina ,, i ,, Sanjaj ,, provukosmo negde na sredini.
Zavrsismo na nekom bisu sa vec pomenutim Pink Floyd i ,, The wall ,, ...
Jedva, tada je to bilo jako tesko, a mi mladi i zeljni...
I jos samo ovo.
U nekom trenutku, vec pomenuti Prele nicim izazvan izlazi na binu, dolazi kod Randje i Milana i pita - znate li onu od J. Cocker-a - ,, Unchain my heart ,, ???
Naravno, znali smo.
I bi haos...
A Prele je bio bas nezgodan tip. Nama super, ali mnogima...
Da ne duzim, imao je zelju, ispostovali smo ga ( u kasnijoj istoriji benda to se maltene vise nikada nije dogodilo ) i td.
Da zavrsavam polako - sidjosmo mi sa bine, nekako.
Masa nekih neverovatnih likova oko nas. Nemas gde ni da pobegnes, morali smo sesti za one vec opisane stolove.
Sada nastaju i mali problemi - ture pica stizu sa svih strana a Milan ne pije alkohol... Za mnoge tada, a i sada ( prim out. Vl. ) to je posve neverovatno.
Ali, dobro, nebitno je to.
A opet, mislim da je bitno pomenuti...
Tresti muzika sa ozvucenja, stari dobri rock hitovi.
Spakovase ovi nasi decaci opremu.
U neko doba udjosmo mi u kombi koji je sve samo ne to!
I krenusmo put Bg-a...
p.s. Sta je sledece?
Iskreno, to ne znam ni ja.
Kada se budem nakanio, otvoricu sve svirke Beba na mom kompu i gde se - zbog necega - budem zaustavio, o tome cu i pisati.
Do tada, puno pozdrava.
I, kao sto rekoh - pisite, kritikujte, savetujte, ako mislite da treba i hvalite...
Sve mi znaci.
Koncerata je bilo mnogo a ja sam tek na brojci 3!!! _________________ Kada za 1000 godina budem bila samo jos jedan stranac u beznadju, hocu li imati dovoljno snage da pogledam u nebo iza oblaka i shvatim koliko je zapravo veliki Bog?
Mozes li da pogledas u sunce kao na dlanu i ne dozvolis kisi da spere boju srece sa svih
nasih godina?
|
Marijana R
PR menadžer

Pridružio: 27 Apr 2008
Poslao: Pet Sep 05, 2008 2:46 am
|
Girl Interrupted ::Uh... Pitate se sada svi, verovatno, gde ovo iskopa covece?
Da li Tvoja secanja sezu toliko daleko da mozes iz sadasnje perspektive da pises o necemu sto se desilo pre 13. godina?
Pitate se vi svasta, verovatno!
Mozda smo se i pitali ali se vise ne pitamo.Bar ne ja.Spisku onih Tvojih mnogobrojnih uloga sa oficijelne web stranice ocito treba dodati i ovu,neverovatno dragocenu .
Girl Interrupted ::Medju ljudima je kruzila prica da se pojavila prva srpska super grupa. Kada se toga setim moram da priznam - prijalo nam je to. Ali, mislim da je bilo i zasluzeno, mnogo smo vezbali i, cini mi se, od pocetka opravdavali taj status. Pomenute pesme plus obrada ,, Daira ,, bile su magnet za, tadasnju, malobrojnu rok publiku. Kazem malobrojnu jer je to bilo neko cudno doba.!
Mora da je ponosno sada iz ove pesrpektive pogledati u to vreme...Tolika borba koja se isplatila!
Girl Interrupted ::Mozda jos i ovo da dodam - iako je cika Dragan poceo da nas vozi od aprila te godine, na ovu smo dosli sa izvesnim Slobom i nekim kombijem koji je sve samo ne to!!
Mogu da zamislim...
Girl Interrupted ::Motori, satori, rostilji, drvene klupe i stolovi prepuni piva, negde u daljini kazani - krcka se cuveni bajkerski pasulj sa kobasicom...
Ne zamerite - ali nama je to bilo nesto novo, ti likovi, ta atmosfera...]!!
Totalno verno opisano,bravo Vlajko!
Girl Interrupted ::I tada smo imali roudije. Bitno je to napomenuti, bar meni. Iako su zarade bile ne skromne, rekao bih - mizerne, zeleli smo da postavimo stvari na pravo mesto....
Toliko o tome da ste zaista uvek isli i idete i gledate unapred.
Girl Interrupted ::I onda, izlazi na scenu ( na zalost, sada pokojni ) Dusan Prelevic - Prele i u pratnji ne bas reprezentativnog benda izvodi svoj polusatni nastup gde je meni u secanju ostalo fantasticno izvodjenje pesme ,, Let the sunshine ,, iz legendarnog mjuzikla Kosa.....
Najezila sam se!
Girl Interrupted ::Na kraju i Neverne Bebe...
Kunem vam se, a mislim da sam ovaj koncert negde zbog toga i izabrao, ne mogu zaboraviti reakciju publike posle izvodjenja prve pesme. To je bilo nestvarno.
Lynard Skynard - ,, Sweet home Alabama ,,...
A onda ,, Daire ,, , kao druga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nase - ,, Veliki je Bog,, , ,, 1000 godina ,, i ,, Sanjaj ,, provukosmo negde na sredini.
Zavrsismo na nekom bisu sa vec pomenutim Pink Floyd i ,, The wall ,,
Kao da cujem i vidim te likove...I ovaj detalj sa Preletom i "Unchain my heart" je feonemenalan,to su te neke male stvari ali tako ilustrativne,nemam reci.
Girl Interrupted ::Masa nekih neverovatnih likova oko nas. Nemas gde ni da pobegnes, morali smo sesti za one vec opisane stolove.
Sada nastaju i mali problemi - ture pica stizu sa svih strana a Milan ne pije alkohol... Za mnoge tada, a i sada ( prim out. Vl. ) to je posve neverovatno.
Ali, dobro, nebitno je to.,,
E,vidis,ovde se ne slazem.Ovo je jako bitno.Stavise,raritetno i vredno pomena zbog onih koji to ne znaju.Rusi neke gotovo ocekivane stvari da je rock'n roll nezaobilazno i ono sto su ljudi gledano sa strane skloni da pomisle kada vide neke dugokose ljude koji prase zestok zvuk.Po njima to obavezno mora vuci i alkohol,i drogu i svasta jos nesto.Jako bitno,Vlajko.Jako bitno.Kada danas ljudima pricam ljudima o Bebama i o Milanu ne propustam da naglasim i "totalno neporocan".Neki veruju,neki ne.Ne zbog Milana vec po defaultu.
Daj nam sledeci put neke Vase dijaloge i komentare,ako mozes da ih se setis.
 _________________ " ... zivot bez Tebe ... si TI ... "
|