Neverne-Bebe.com forum

<< Nazad na Neverne-Bebe.com

Neverne-Bebe.com forum » Ćaskanje » Parni Valjak u Beogradu !!!

Odgovori na poruku
Autor Poruka

Srdjan

Super Beba

Pridružio: 19 Jul 2006

Poruke: 2497

Lokacija: Beograd


Poslao: Čet Sep 09, 2010 11:47 am

Odgovoriti sa citatom

Ja mislim da je pravo vreme da se i na nasem sajtu objavi ova vest koja je obradovala mnogo poklonike rock muzike sa ovih prostora !!!



"Grupa „Parni valjak“, jedan od najpopularnijih bendova u bivšoj Jugoslaviji, održaće koncert u „Beogradskoj areni“ 16. oktobra. Ahi Rahimovski i članovi grupe veoma su uzbuđeni što će posle više od 20 godina svirati u Beogradu i najavljaju da će koncert trajati duže od tri sata.
Bend je na velikoj turneji po bivšoj Jugoslaviji koja je počela prošlog leta

Bend se upravo nalazi na velikoj, izuzetno uspešnoj turneji po regionu, a na zahtev obožavalaca iz Srbije, zapevaće i u „Areni“.


- Kada smo krenuli na ovu turneju, otvorili smo i zvaničnu stranicu na „Fejsbuku“ gde su odmah počeli da stižu pozivi publike sa raznih strana. Beograd nas je tu od samoga početka zvao, iz dana u dan. Telefoni nam zvone stalno, javljaju se prijatelji, kolege, svi pitaju kad dolazimo. I evo, konačno stižemo. Toliko dugo nismo svirali u Beogradu i toliko mi je sve to emotivno da kad počne koncert nadam se da ni neću čuti muziku od pevanja iz publike - kaže Husein Hasanefendić Hus, vođa benda i autor najvećih pesama „Parnog valjka“.


Interesantno je da je ova grupa svoj prvi album „Dođite na show!“ objavila 1976, godine upravo za PGP i tako otpočela jednu od najuspešnijih muzičkih karijera u bivšoj Jugoslaviji. Uz osnivača Husa, prvu postavu ovog popularnog zagrebačkog benda činili su Aki Rahimovski, Srećko Antonioli, Zlatko Miksić i Jurica Pađen. Nakon objavljivanja drugog albuma „Glavom kroz zid“ 1977. godine Pađen napušta bend i njegovo mesto nakratko zauzima Džoni Štulić. On je kasnije osnovao „Azru“ čije je prve pesme producira upravo Hus. „Parni valjak“ objavljuje i ploču na engleskom „City kids“ koja 1979. godine dobro prolazi u nekoliko evropskih zemalja, ali bend ipak nastavlja sa radom na izrazito razvijenoj rok sceni nekadašnje Jugoslavije.


Nižu se albumi, skoro svake godine po jedan. Na ploči „Uhvati ritam“ (1984) gostuju Bajaga i Dejan Cukić, a na „Pokreni se!“ (1985) svira i legendarna Margita Stefanović iz EKV.


Akijev prodoran i krajnje jedinstven vokal izbija na sam vrh jugoslovenske scene, stvarajući jednog od najvećih pevača na ovim prostorima, dok Husov autorski, ali i liderski talenat kreiraju jednu istinski veliku rok grupu. Prema pisanju rok hroničara tog perioda, „Parni valjak“ je od samog početka važio za koncertnu atrakciju i upravo tako je sticao brojne fanove.


Zasad poslednji studijski album „Pretežno sunčano“ objavljuju 2004. a naredne godine nakon pune tri decenije objavljuju definitivno povlačenje sa scene uz veliki oproštajni koncert. Članovi kreću svojim putem, ali nakon četiri godine se spontano okupljaju na sceni zagrebačkog kluba „Sax“ nakon čega publika i muzička javnost insistira na ponovnom okupljanju „Parnog valjka“. Bend odlučuje da napravi najveću turneju u karijeri koja je počela krajem prošlog leta. Nakon prepune „Zagrebačke arene“, sarajevske „Zetre“ i ljubljanskog „Tivolija, 16. oktobra dolaze u Beograd, zahvaljujući sponzoru koncerta „OTP banci“. "
_________________
NEVERNE BEBE I 1994

1000 godina, sanjaj, kad me napuste svi, daire, oktobar fest, veliki je bog, zivot je kazna, saga, dva minuta za nas, sve nase godine...ISTORIJA

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Petrica

ZASLUŽAN ČLAN

Pridružio: 31 Okt 2007

Poruke: 982

Lokacija: under the sea


Poslao: Uto Sep 14, 2010 5:05 pm

Odgovoriti sa citatom

Zna li neko kako se krecu cene karata?
_________________
Ljubav – kako boli... Ljubav u nama – prosto boli. Pusti sve naše dane... Ćuti – jer znaš da luda sam bez nas... JA SAM LUDA BEZ NAS!

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger

selena

Nova Beba

Pridružio: 11 Apr 2010

Poruke: 19


Poslao: Uto Sep 14, 2010 5:53 pm

Odgovoriti sa citatom

2200-parter
2750-sa strane mesta
loza mnooogo skuplja

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

bellina

SARADNIK

Pridružio: 10 Mar 2008

Poruke: 1309

Lokacija: Beograd


Poslao: Uto Sep 14, 2010 5:56 pm

Odgovoriti sa citatom

http://www.arenabeograd.com/sr-ci/events/tickets/all

Malo je karata još ostalo pored visoke cene....
_________________
Ja delim sve na pola – u hodniku vremena
I dizem glavu kao suncokret

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Odgovori na poruku 
Strana 1 od 1


Prikaži poruke iz poslednjih:   
Skoči na:  


Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

eXTReMe Tracker