Neverne Bebe

Uredništvo sajta preporučuje aktuelno: Neverne bebe - Rekvijem (Muzika iz predstave Lepotica Linejna)Neverne Bebe oficijalni sajt
Koncerti


29.07.2021.

Lajkovac - Dan grada
11.08.2021.
Niš - Medijana fest
21.08.2021
Beograd (Ušće) - Beer fest
03.9.2021
Kragujevac
04.09.2021.
Podgorica
18.09.2021.
Zaječar - Gitarijada

Prijatelji benda

SoleAzur

Valjevska pivara

Modni Atelje ENNETTAH

Luna

SNT
Bosis
Srpski
English
Novo na forumu

Facebook

Twitter

You Tube

You Tube

Prijatelji sajta:

Vladimir Ružičić - KebacVladimir Ružičić - Kebac Vladimir Ružičić-Kebac rođen je 2.10.1978. u Valjevu. Već početkom srednje škole (1993.) počeo je da svira sa mladim bendovima iz Valjeva koji su bili inspirisani kvalitetom i uspehom Nevernih Beba.

..Zajedno sa svojim drugarima vežbao je njihove pesme i snimao sve tadašnje televizijske nastupe. Za to vreme je stekao veliko prijateljstvo sa tadašnjim bubnjarem Goranom Marinkovićem sa kojim je svakodnevno radio na usavršavanju sviranja bubnjeva..

Međutim, najveći preokret u tadašnjoj Kebčevoj karijeri desio se kada je primljen u klasu profesora Miroslava Karlovića, našeg najboljeg pedagoga za udaraljke.

Prijateljstvo sa tadašnjim bubnjarem N.Beba rezultiralo je time da i pored svojih obaveza bude uz ceo bend kao tehničar za bubnjeve. Tada je lično upoznao sve članove benda i putovao sa njima oko godinu dana. To je bilo 1998. godine kada je bio promovisan drugi album N.Beba. Kasnije je počeo da svira sa bendom koji je bio njihova zamena u najvecem muzičkom kvizu ''3k-dur''. Zahvaljujući tom angažmanu, Kebac dobija pozive od mnogih bendova iz Beograda.

U međuvremenu je postao i studijski muzičar snimajući za poznate instrumentaliste (Bane Jelic) i razne druge izvođače (Igor Tasovac, Ivana Jordan). Tada postaje promoter turskih Bosphorus činela za Srbiju. Krajem 2003. godine prelazi u etno-jazz bend Ognjen i prijatelji, sa kojima snima CD i putuje po Evropi svirajući na raznim festivalima. Nakon toga dobija poziv da sa N.Bebama svira udaraljke na The Best Of turneji.

U isto vreme nastupa i sa najvećom etno grupom Balkanika, sa kojom snima DVD koncert na Kalemegdanu. Već tada postaje sve blizi N.Bebama kao stalni bubnjar.

Od 2005. godine postaje stalni bubnjar benda i počinje da učestvuje u snimanju novog albuma ''N.Bebe V - Iza oblaka''.

Kebac je oženjen i ima sina.

Bendovi koji su, pored Nevernih beba, uticali na muzički razvoj Kebca su: The Beatles, Uriah Heep, Deep Purple, Led Zeppelin, Smak, B. Dugme, Metalica, Iron Maiden, Whitesnake,, Van Halen, Europe, EKV, Dream Theater, Toto, Los Lobotomys, Peter Gabriel, Chich KOREA Electric Band, Genesis, Richard Bona, Joe Zawinul, Pat Metheney group.

Bubnjari, kao uzori: Billy Cobham, Steve Gadd, Simon Phillips, Ian Paice, John Bohnam, Dave Weckl, Antonio Sanchez, Phil Collins, Jeff Porcaro, Manu Katche, Mike Mangini, Buddy Rich.

Oprema koju Kebac trenutno koristi: Dramworkshop Collectors series ( DW ), Bosphorus činele, Remo koze, Vic Firth palice.

Copyright www.Neverne-Bebe.com 2006-2021

Designed by Web Dizajn Studio Pixel
Hosted by MyCity Hosting