Neverne Bebe

Uredništvo sajta preporučuje aktuelno: Neverne bebe - Rekvijem (Muzika iz predstave Lepotica Linejna)



Neverne Bebe oficijalni sajt
Koncerti


13.10.2023.

N.Beograd - Central Pub ( IV Rock Fest )
09.11.2023.
Nikšić - House Pub
29.12.2023.
Beograd - klub Red Queen
13.01.2024.
Stepanovićevo - KC Stepanovićevo
14.02.2024.
Pančevo - Centar za kulturu

Prijatelji benda

Fashion Luna

SoleAzur

Valjevska pivara

Modni Atelje ENNETTAH

Luna

SNT
Bosis
Srpski
English
Novo na forumu

Facebook

Twitter

You Tube

You Tube

Prijatelji sajta:













Koncerti


13.10.2023.

N.Beograd - Central Pub ( IV Rock Fest )
09.11.2023.
Nikšić - House Pub
29.12.2023.
Beograd - klub Red Queen
13.01.2024.
Stepanovićevo - KC Stepanovićevo
14.02.2024.
Pančevo - Centar za kulturu

Novo na forumu

POZNATI O MUZICI NEVERNIH BEBA: VANJA MILAČIĆ

12/04/2014

U serijalu intervjua posebno rađenih za posetioce sajtova www.nevernebebe.com i www.neverne-bebe.com kao i za oficijalnu Facebook stranicu, pročitaćete šta neke poznate ličnosti iz različitih sfera našeg javnog života misle o našoj muzici i šta je to što ih je privuklo da se svrstaju u krug poštovalaca iste.
Zahvaljujemo svima koji su odvojili vreme da ispričaju svoju priču o tome na koji način su se sa našom muzikom upoznali i koje su to skrivene niti koje su nas povezale da zajedno podelimo senzibilitet i ljubav prema umetnosti.


Vanja Milačić je jedna od najaktuelnijih glumica regiona. Rođena je u Podgorici 1977.godine., a diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Dobitnica je više naših i međunarodnih glumačkih nagrada. Ostvarila je veliki broj televizijskih, filmskih i pozorišnih uloga a trenutno je aktuelna njena monodrama "Gledanje" za koju se u "Madlenianumu" traži karta više. Osim glume, zanimaju je džez balet i solo pevanje.
Živi i radi u Beogradu, majka je dvoje dece.


*Glumci su jedna od branši koja najviše voli i poštuje muziku Nevernih beba. Vaše mišljenje - zbog čega je to tako?

VANJA MILAČIĆ: Svi cene Neverne bebe, i oni koji to priznaju i oni koji ćute. Glumci su jarko obojeni, vole da iznose svoje stavove i glasniji su od drugih. Verovatno je to dovoljno bučan razlog.

*Kada ste se prvi put susreli sa našom muzikom i koja Vam je impresija bila najjača?

VANJA MILAČIĆ: “Pozovi me da me nema, u svakom času samo mirno ćutim”... Podgorica, Gimnazija, topao asfalt ,tišina, tamno zeleni spot, naslov pesme kao kod Cvetajeve. Znam napamet svaki kadar.
*Muzika i gluma su dosta kompatibilne umetnosti a za neke glumačke forme muzičko znanje je nephodno. Jeste li se oprobali u nekoj ulozi koja je zahtevala i trud i muzičko umeće?
VANJA MILAČIĆ: Naravno, pevala sam u predstavama, snimala songove, svirala klavir, pevala sam cak i operske arije. Lud posao.

*Ples je Vaša velika ljubav. Otkuda ta strast?
VANJA MILAČIĆ: Ples je moja prva ljubav i prvi susret sa scenom. Završila sam nižu školu klasičnog baleta, dugo godina igrala jazz balet i imala svoju plesnu grupu. Par godina sam se intenzivno bavila teatrom pokreta i uradila više plesnih predstava.

*Omiljena pesma Nevernih beba?
VANJA MILAČIĆ: Jednom kad me ne bude.

*Koju muziiku još volite?
VANJA MILAČIĆ: Muziku koja budi čula i utišava razum.
Callas, Carreras...Chopin, Rachmaninov, Mozart... Keith Jarrett, Leonard Kohen... Rundek, Damir Urban... Chavella Vargas... Nina Simone, Eva Cassidy, Melody Gardot... Dugačak je spisak.

*Da li ste bili na nekom našem koncertu i kakve utiske nosite?
VANJA MILAČIĆ: Na više njih, ali koncert u Pančevu ove godine za Dan zaljubljenih je na mene ostavio najjači utisak. To je bio koncert koji ću pamtiti dok postojim. Katarzičan, emotivan, divalj, neodoljiv, potresan i savršen! Svaka čast!

*Neodvojivi i vrlo važan deo Vaše aktuelne monodrame "Gledanje" je muzika tj. klavirska pratnja. Koliko po Vašem mišljenju kvalitetna muzika upotpunjuje jedno pozorišno delo i daje mu na dramatici i emociji?
VANJA MILAČIĆ: U konstelaciji ”Gledanja”, muzika je direktan partner. Generalno, muzika je sok predstave, daje joj ukus i pravac.

*Vaše trenutno angažovanje i budući planovi?
VANJA MILAČIĆ: “Okani se velikih planova, samo su smrti dozvoljeni veliki planovi, ja planiram samo do uveče” (Frida Kahlo).












Copyright www.Neverne-Bebe.com 2006-2024

Designed by Web Dizajn Studio Pixel
Hosted by MyCity Hosting